SPECIALIST IN E-COMMERCE

Meer dan 15 jaar
werkervaring

In ruim 15 jaar tijd heb ik veel gezien en nog meer mogen doen. Ik ben zowel strategisch als praktisch, wat het heel prettig maakt om met mij samen te werken. Ik kan als geen ander een roadmap uitstippelen om op de korte en lange termijn de meeste waarde te creëren. Tegelijkertijd steek ik ook de handen uit de mouwen en ga ook zelf aan de slag. Zo blijft het niet alleen tot een idee, maar wordt het ook werkelijkheid.

2021

November 2021 – Heden

Product Owner E-mailmarketing (a.i.)

citizenM

Als Product Owner E-mailmarketing (a.i.) voor citizenM hotels optimaliseer ik het gebruik van de ESP. Samen met stakeholders, zoals E-Commerce, bepaal ik met development wat er mogelijk is om het gebruik nog makkelijker te maken. En zo nog persoonlijkere en relevantere campagnes te kunnen ontwikkelen voor de gasten.

Mei 2021 – December 2021

Customer Journey Expert (a.i.)

Consolidated Motor Spares

Voor Consolidated Motor Spares (CMS) analyseer ik de huidige customer journey gericht op after sales customer support. Deze journey optimaliseer ik door contactmomenten in kaart te brengen en waar relevant – en mogelijk – te automatiseren. Aan de hand van analyses op klantgedrag en -behoeften maak ik concrete voorstellen om alle digitale kanalen van CMS te optimaliseren.

April 2021 – Juli 2021

Performance Marketeer (a.i.)

Cmotions

Als Performance Marketeer bij Cmotions ben ik voor consultants en sales het aanspreekpunt voor digitale marketingcampagnes. Op basis van wensen en behoeften werk ik een campagne aan de hand van doelstellingen, doelgroep, propositie, middelen, planning en budget. Daarbij heb ik naast een uitvoerende rol ook een coördinerende rol binnen het Broad Horizon-marketingteam.

Maart 2021 – Mei 2021

Campaign Marketeer

Duxxie

Voor Duxxie help ik als freelancer om de online campagnes te versturen. Hierbij maak ik met name gebruik van Mailchimp als ESP. De campagnes optimaliseer ik door te segmenteren, de boodschap per segment af te stemmen en elke campagne te A/B-testen.

2020

Maart 2020 – Maart 2021

Marketing Automation & Conversion Optimisation Marketeer (a.i.)

Duxxie

Verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van Duxxie’s marketing automation. Door de customer journey in kaart te brengen nieuwe kansen signaleren waar communicatie toegepast kan worden of kan worden geoptimaliseerd. Daarnaast verantwoordelijk voor conversieoptimalisatie op zowel de website als in alle e-mailcampagnes. Door veel te experimenteren, gedrag en klantfeedback te analyseren, nieuwe optimalisaties voorstellen en tot een succes brengen.

Juni 2020 – Augustus 2020

E-mailmarketing Consultant

Work-On

Voor uitzendbureau Work-On help ik als freelancer om de leadgeneratie en e-mailmarketing te optimaliseren. Dit doe ik specifiek voor het B2B-domein. Aan de hand van onder andere een webanalyse maak ik gezamenlijk met het marketingteam de performance inzichtelijk waarop we kunnen optimaliseren. Daarnaast help ik bij de inrichting van Mailchimp om op basis van gedrag geautomatiseerde campagnes in te verzenden.

Januari 2020 – Maart 2020

Product Owner (a.i.)

Sanoma

Product Owner voor Sanoma’s website en app van Tijdschrift.nl. Op basis van klantinzichten en -behoeften user stories en de roadmap afstemmen met het interne en externe developmentteam, de online marketeer en stakeholders. De website en app iteratief optimaliseren voor zowel acquisitie als klantbehoud.

2019

September 2019 – December 2019

Digital Experimentation Manager (a.i.)

Philips

Ad interim opdracht binnen het Marketing Intelligence-team van Philips om nieuwe proposities te valideren aan de hand van klantonderzoek en A/B-tests. Hiervoor stel ik hypotheses op en implementeer o.a. surveys op de website, onderzoek klantfeedback op Social Media-kanalen en analyseer zoekgedrag. Daarnaast werk ik aan de implementatie van een referral campagne voor Philips, waarbij ik scrum-methodiek heb geïntroduceerd om het project zichtbaar te maken en betrokkenheid binnen het team te vergroten.

Juni 2019

Nominatie E-mail Professional v/h Jaar

DDMA

Genomineerd voor de titel E-mail Professional van het Jaar door de DDMA. Criteria zijn onder andere de visie op e-mailmarketing binnen de organisatie, behaalde resultaten, representatie van de persoon zelf en kwaliteit van de motivatie.

2018

September 2018

WCAGG 2.0-certificaat

Stichting Accessibility

Alle e-mails voor Schiphol Group zijn accessible voor slechtzienden. Hiervoor zijn we beloond met het WCAGG 2.0-certificaat door Stichting Accessibility. Schiphol is hiermee dan ook meteen de eerste organisatie in Nederland die dit certificaat voor het e-mailkanaal heeft behaald.

Juli 2018 – Augustus 2019

Product Owner E-mailmarketing

Schiphol

Product Owner voor Schiphol Group’s e-mailmarketing. Dagelijks werk ik aan ad-hoc BTL-campagnes en marketing automation voor zowel B2C als B2B en B2E. Voor verschillende doelgroepen verspreid over ruim 15 stakeholders creëer ik meerwaarde via een van hun voorkeurskanalen. Daarnaast optimaliseren we continu e-mailcampagnes aan de hand van A/B-testing en valideren we nieuwe e-mailcampagnes middels prototypes, POC’s en MVP’s.

2017

April 2017 – Juli 2018

Digital Business Manager

Schiphol

Coördineren en initiëren van conversieoptimalisaties en (nieuwe) features voor schiphol.nl. Samen met Design, Development en andere stakeholders werk ik aan een optimale customer en passenger journey waarbij het online kanaal één van de belangrijkste touchpoints is. Verbeterpunten signaleren aan de hand van usabilitytests en analytics, en deze uitwerken tot stories en A/B-tests voor in sprints.

2016

April 2016 – April 2017

E-Commerce Specialist

DAS

Optimaliseren van de webshop voor start-up Flexx van DAS. Zowel online engagement als conversie verbeteren door de online journey te analyseren, A/B-testen te initiëren en usabilityonderzoeken uit te voeren. Concepten zelf uitwerken en implementeren, of op basis van requirements externe bureaus en leveranciers aansturen.

2013

Mei 2014

Hackathon

TamTam

Eerste prijs en een presentatie aan internationale board van Liberty Global over een nieuwe manier van navigeren om eenvoudiger relevante informatie te vinden. Ons winnende concept om de website te verdelen in twee onderdelen; gericht op entertainment en ontdekking en het andere deel op service.

Juni 2013 – April 2016

Senior Webspecialist

UPC Nederland

Aanspreekpunt voor Marketing voor online doorvertaling van ATL- en BTL-campagnes. Van intake tot implementatie. Plan van aanpak opstellen, touchpoints bepalen t.b.v. optimale customer journey en op basis van een agile aanpak het project starten. Daarnaast binnen het online team nieuwe projecten initiëren en zelfstandig uitvoeren.

2011

Oktober 2011 – Maart 2013

Copywriter

Koffiewriters

Schrijven van long en short copy voor zowel online als print. Daarnaast blogs schrijven voor onafhankelijk platform voor tekst- en communicatieprofessionals Tekstblog.

2010

Juni 2010 – Juni 2013

E-mail Coördinator

UPC Nederland

Aanspreekpunt voor ATL- en BTL-marketingcampagnes. Zelfstandig e-mailings opmaken, schrijven of redigeren, optimaliseren en verzenden. Resultaten analyseren aan de hand van gedrag en conversie, en delen met betrokken stakeholders.

2008

Maart 2008 – Juni 2010

Product Manager

Hogenboom Vakantieparken

All-round functie bij Hogenboom Vakantieparken voor zowel print als online communicatie. Zelfstandig de e-mailmarketing opgezet en uitgevoerd, affiliate- en displaybannering up-to-date gehouden qua uitingen en de jaarlijkse vakantiegids gecoördineerd met vakantieparken (60+) en het reclamebureau.

2005

September 2005 – Juli 2011

Creative Designer

Pensesso

Ontwikkeling van websites voor particulieren en MKB. Van intake tot implementatie. Daarnaast verschillende printuitingen ontworpen, zoals flyers, posters, abri’s en gidsen.

Dennis Figge

NEEM CONTACT MET MIJ OPStuur een bericht

Ik kom graag langs om mijn motivatie persoonlijk toe te lichten. En tijdens een gesprek je ervan te overtuigen waarom juist ik een praktische, hands-on en unieke toevoeging ben aan het team.
Adres
Max Euwesingel 11
2406LR Alphen aan den Rijn
Telefoon
06 25 34 83 42
E-mail
dennis@figgilant.nl
FIGGILANTZo kun je mij bereiken
Ik help je graag om jouw digitale kanalen te optimaliseren. Stuur mij een bericht.
STATUTAIRPraktische informatie
Max Euwesingel 11, 2406LR Alphen aan den Rijn
KvK 77596684
BTW NL00 321 3718 B71
NL32 INGB 0009 2989 31
SOCIALVolg mij op de socials
Volg mij op Social Media. Zo blijf je altijd op de hoogte wanneer ik beschikbaar ben voor nieuwe opdrachten.
FIGGILANTZo kun je mij bereiken
Ik help je graag om jouw digitale kanalen te optimaliseren. Stuur mij een bericht.
STATUTAIRPraktische informatie
Max Euwesingel 11, 2406LR Alphen aan den Rijn
KvK 77596684
BTW NL00 321 3718 B71
NL32 INGB 0009 2989 31
SOCIALVolg mij op de socials
Volg mij op Social Media. Zo blijf je altijd op de hoogte wanneer ik open sta voor nieuwe opdrachten.